Újabb gazdaságvédelmi intézkedések

A hétfőn induló második szakasz öt pillérből áll: 

Várhatóan ma éjfélig megjelenik a kormányrendelet a közlönyben és frissítjük a cikket!

  1. Munkahelymegőrzés: a rövidített munkavégzés esetén készen állnak arra, hogy átvállalják a munkaadóktól a bérköltségek egy részét. Ez Orbán szerint ez „a bértámogatás egy speciális magyar formája lesz”. 
  2. Munkahelyteremtés: 450 milliárd forint értékben beruházásokat támogatnak.
  3. Kiemelt ágazatokat fognak támogatni, olyan ágazatokat, amelyeket újra kell indítani:  turizmus, építőipar, film- és kreatívipar, mezőgazdaság, egészségipar, élelmiszeripar, építőipar, logisztika, közlekedés.
  4. Vállalatok finanszírozása: kamat- és garanciatámogatott hiteleket biztosítanak magyar vállalkozásoknak több mint 2000 milliárd forint értékben. 
  5. Család- és nyugdíjasvédelem: négy részletben visszaépítik a 13. havi nyugdíjat. 2021 februárjában a januári nyugdíjon felül a nyugdíjasok egyheti nyugdíjat fognak kapni. Ez történik majd 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben is.

Korábbi intézkedésekről bővebben:

[FRISSÍTVE!] A koronavírus világjárvány miatti egyes intézkedések

További cikkek

Dropshipping vagy fulfillment?

Az e-kereskedelem rohamos fejlődésével egyre több vállalkozás választja a dropshipping vagy a fulfillment szolgáltatásokat a terméklogisztika terén. Mindkét modell lehetővé teszi, hogy a kereskedők a

Tovább »

5 lépés a sikeres vállalkozás felé

Sok ember vágya, hogy saját vállalkozásával önállóan dolgozhasson és hatékonyabban befolyásolhassa a saját életét és jövőjét. Azonban az új vállalkozás indítása nagy kockázattal és felelősséggel

Tovább »

Írj nekünk!