Katás Bt-k, akik egyéniben folytatnák – szeptember 30-án lejár a határidő!

Itt a megoldás!

A kata megszűnésével sok cég (kb. 50.000) került nehéz helyzetbe azzal, hogy betéti társaság beltagja nem lehet egyidejűleg egyéni vállalkozó is, csak a cég megszűnése után.

Kedvező átmeneti szabály, hogy a költséges tagcsere helyett a volt katás Bt. katás beltagja indíthat egyéni vállalkozást, amennyiben a Bt. egyszerűsített végelszámolását szeptember 30-ig bejelenti a NAV felé!

Fontos, hogy csak a katásként bejelentett beltagra vonatkozik a könnyítés, amennyiben munkaviszonyban látta el a teendőket, nem! (És sajnos kizárólag a betéti társaságoknak jelent könnyítést, közkereseti társaságra nem vonatkozik.) A határidő elmulasztása után már csak tagcserével lehet megoldani, hogy egyéni vállalkozás formájában működhessen tovább a vállalkozás.

Egyedi ajánlatként, most a végelszámolás díjáért cserében komplett adótanácsadást is nyújtunk a hogyan továbbról, egyéni vállalkozásodat elindítjuk, így zökkenőmentesen folytathatod a tevékenységedet a végelszámolás ideje alatt is!

Töltsd le az egyszerűsített végelszámolásról szóló összes tudnivalót innen (nem kérünk cserébe email címet):

Hogyan működik?

Rövid összefoglaló:

 • Nem szükséges ügyvéd közreműködése
 • Azonnal el tudjuk indítani a NAV felé történő bejelentéssel
 • Átnézzük a cég anyagát és ha szükséges, pótoljuk a hiányzó bevallásokat, egyes esetekben elképzelhető, hogy külön díjért, ezt előzetesen egyeztetjük (katás Bt. esetében nem valószínű, hogy ilyen extrém helyzet fordul elő)
 • Csak aláirkálni kell, mindent mi intézünk
 • Nem szükséges személyes megjelenés sehol, mindent elektronikus úton, online intézünk
 • A közzétételtől számított 41. napon le tudjuk zárni, ha minden rendben van

 

Mennyibe kerül?

 • A díj tartalmazza:
  • Egyedi ajánlatként komplett adótanácsadást a hogyan továbbról, esetlegesen az új egyéni vállalkozás elindítása
  • Az egyszerűsített végelszámolás teljes folyamatának számviteli és adózási feladatait egészen a cég törléséig
  • Ezen időszak alatt a könyvelést is (bérszámfejtés, bankköltségek, esetlegesen tárgyi eszközök értékesítése, már teljesített szolgáltatások, termékértékesítések könyvelése)

Fentieket kompletten 2 x 100.000 Ft-ért vállaljuk, az első részletet a végelszámolás elindításakor kell fizetni, a második részletet pedig elegendő a cég törlése előtt rendezni.

A díjat alanyi mentesen tudjuk számlázni, nem terheli plusz áfa, de csak korlátozott számban tudjuk ezekkel a feltételekkel vállalni!

Vedd fel a kapcsolatot velünk most, hogy le ne késd a szeptember 30-i határidőt!

További cikkek

Dropshipping vagy fulfillment?

Az e-kereskedelem rohamos fejlődésével egyre több vállalkozás választja a dropshipping vagy a fulfillment szolgáltatásokat a terméklogisztika terén. Mindkét modell lehetővé teszi, hogy a kereskedők a

Tovább »

5 lépés a sikeres vállalkozás felé

Sok ember vágya, hogy saját vállalkozásával önállóan dolgozhasson és hatékonyabban befolyásolhassa a saját életét és jövőjét. Azonban az új vállalkozás indítása nagy kockázattal és felelősséggel

Tovább »

Írj nekünk!