AVDH – Azonosításra visszavezetett dokumentum-hitelesítés – 2. rész

AVDH
(Azonosításra visszavezetett
dokumentum-hitelesítés)
használata

Az 1. részben azt mutattuk meg, mire alkalmas az AVDH és mire kell vigyáznod, miért fontos, hogy ne kerüljön illetéktelen kezekbe ügyfélkapus belépési kódod. Ebben a részben az AVDH hitelesítés menetéről tanulhatsz, képernyőképekkel illusztrálva. Hamarosan videó is lesz!

  1. A https://magyarorszag.hu/szuf_avdh_feltoltes oldalon kiválasztod a hitelesíteni kívánt dokumentumot, majd bejelölöd, hogy milyen típusú hitelesítést szeretnél. Többes aláírásnál – amikor legalább ketten írják alá – az ASIC a megfelelő! ASIC hitelesítést válassz, ha meghatalmazást, szerződést kell aláírnod!

2. A „Feltöltés” gomb megnyomása után lépj be az ügyfélkapudon a szokott módon!

3. Miután a rendszer elvégezte a hitelesítést az ügyfélkapus adataiddal, letöltheted a dokumentumot. Inkább töltsd le, mert az e-mailben küldött link, csak 24 óráig él!

4. Többes aláírás esetén (pl. ha két fél egy szerződést akar aláírni), a letöltött dokumentumot el kell küldeni a másik félnek, aki azt feltöltve (ASIC eljárással!) szintén hitelesíti, így lesz két aláírással ellátva ugyanazon dokumentum. Minden egyes további aláírásnál ez a sorrend, aki hitelesítette, tovább küldi a következő személynek a dokumentumot és így tovább! A feltöltéskor az előzőleg a másik fél által már aláírt asic file-t kell kiválasztani.

5. A hitelesítés befejeztével letöltheted a dokumentumot.

Aláírások ellenőrzése és a hitelesített dokumentum megtekintése

1. Töltsd le és telepítsd az e-Szignó ingyenes alkalmazást erről a helyről:

https://e-szigno.hu/letoltesek

2. Keresd meg a letöltött, előzőleg hitelesített dokumentumodat és nyisd meg. Így néz ki a fájl, amit keresel (asic kiterjesztésű):

3. Az e-Szignó alkalmazás megnyitja a dokumentummappát. Bal oldalt, ha a file nevére kattintasz, akkor a jobb oldali ablakban meg tudod nézni magát a hitelesített dokumentumot (Kattints az „Előnézet”-re) és az aláírót is.

4. Az aláíró személyes adatait (4T adatok: név, születési hely, születési idő, anyja neve) és az aláírás dátumát, idejét (másodpercre pontosan) megtekinthetjük.

(5. Tapasztalataink szerint néhány esetben nem mutatja a dokumentum előnézetét. Ilyenkor bal oldalt a file nevére jobb gombbal kattintva elérhető egy legördülő menü, ahol a “Megtekintés/szerkesztés” gombbal megnyitható, és olvashatóvá válnak az aláíró adatai.)

Ha fontos számodra a vállalkozásod, akkor iratkozz fel további tippekért! ?

További cikkek

Dropshipping vagy fulfillment?

Az e-kereskedelem rohamos fejlődésével egyre több vállalkozás választja a dropshipping vagy a fulfillment szolgáltatásokat a terméklogisztika terén. Mindkét modell lehetővé teszi, hogy a kereskedők a

Tovább »

5 lépés a sikeres vállalkozás felé

Sok ember vágya, hogy saját vállalkozásával önállóan dolgozhasson és hatékonyabban befolyásolhassa a saját életét és jövőjét. Azonban az új vállalkozás indítása nagy kockázattal és felelősséggel

Tovább »

Írj nekünk!