Ügyfeleink a cápák között: Quantum Diákszövetkezet

Bege Áron és Bőhm Zsombor (Forrás: RTL Klub)
Bege Áron és Bőhm Zsombor az RTL Klubbon futó Cápák Között műsor 4. évadjának 3. részében mutatta be az egyedülálló módon működő Quantum Digitális Iskolaszövetkezetüket és az adminisztrációt (megszüntető) csökkentő vállalkozásukat.

A fiatalok 2020 nyarán keresték fel irodánkat, még a diákszövetkezet alakulása előtt, hogy egyeztessenek a megalapítás szövevényes folyamatairól. A szövetkezet dinamikusan növekedett, létrehozták a Diákmunka Térképet, ahol diákok és munkaadók találhatnak egymásra, majd 2021 decemberében megalapították közös cégüket, amiből a rendszerüket tervezték szolgáltatni. Egy iskolaszövetkezet működése rengeteg papírmunkát igényel. A két fiatal megoldásával (amit eredetileg saját diákszövetkezetüknek fejlesztettek) a kötelező adminisztráció elvégzése az azt használó diákszövetkezeteknek 2022-ben sokkal:

  • olcsóbb: 50 millió forintot terveznek megspórolni a cégeknek és a diákoknak,
  • gyorsabb: 9000 adminisztrációval töltött órát tudnak másra fordítani,
  • hatékonyabb: kevesebb hibalehetőség, mivel nem kell a kézzel írt papírokat utólag digitalizálni.

Saját vállalkozásukat illetően is nagyra törő terveik vannak: az idei évre 1 milliárd forintos forgalmat, és 90 millió forintos árbevételt várnak.
Az ajánlatokra várva (Forrás: RTL Klub)

Áron és Zsombor 5%-ért cserébe 15 millió forintot kért a cápáktól, akik közül ötből négyen tettek is ellenajánlatot. Keményen alkudtak, és végül egy (két) kizárólag pénzügyi szempontból nézve kevésbé kedvező, de nagyobb lehetőségeket rejlő dealt fogadtak el: Balogh Levente és Balogh Petya is 7,5-7,5 millió forintot adott nekik 3,5-3,5%-ért cserébe. Ezzel 214 millió forintos cégértéken tudtak befektetést bevonni, ami egy ilyen, viszonylag friss vállalkozásnál hatalmas teljesítmény.

A kezdő lendület adott: a műsor óta több, mint 180 megkeresést kaptak. Hosszú de izgalmas útra indultak így a fiatalok, mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy segíthetjük őket ezen az úton.

A teljes adást ide kattintva lehet megnézni, a két fiatal a 15. perctől látható.

 

Srácok, a Wisen Hungary csapatának nevében gratulálunk az eredményeitekhez!

További cikkek

Dropshipping vagy fulfillment?

Az e-kereskedelem rohamos fejlődésével egyre több vállalkozás választja a dropshipping vagy a fulfillment szolgáltatásokat a terméklogisztika terén. Mindkét modell lehetővé teszi, hogy a kereskedők a

Tovább »

5 lépés a sikeres vállalkozás felé

Sok ember vágya, hogy saját vállalkozásával önállóan dolgozhasson és hatékonyabban befolyásolhassa a saját életét és jövőjét. Azonban az új vállalkozás indítása nagy kockázattal és felelősséggel

Tovább »

Írj nekünk!